Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДСБ поиска оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски

Радан Кънев
Снимка: БГНЕС

ДСБ поиска оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски заради скандала с подкупи в Държавна автомобилна инспекция. Според тъмносините той трябва да понесе политическата отговорност, тъй като схемата в ДАИ е съществувала отдавна, а никой не е реагирал.

Именно Московски е сложил подписа си под назначението на шефа на фирмата Цветелин Цветанов, каза Радан Кънев.

Той обясни, че проучване на партията разкрива данни за изключително висок корупционен потенциал при издаването на разрешителни в Благоевград, Хасково и Видин:

Разполагаме с данни за изключително висок корупционен потенциал при издаването на тези разрешения, както и за факта, че разрешения за управление на транспортни фирми се издават практически и единствено и само на членове на две партии – ГЕРБ и ДПС, което всъщност разкрива ясна схема за придобиване на пряко партийно влияние, не само върху структурите на държавната администрация, но и върху ключови частни бизнеси, т.е това е моделът за партийно овладяване на бизнеса. Държавната автомобилна инспекция не е изолиран случай. Едно и също нещо се случва в ДАИ, в Държавен фонд "Земеделие", в държавните предприятия за управление на горите, в огромна степен в Агенция "Пътна инфраструктура".

Още от аргументите на ДПС можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44