Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незабравимите

Рики е Повери - "Mamma Maria"

В края на тази седмица, на 16 април, в най-голямата зала на София концерт ще имат "Рики е Повери", при това заедно с Тоника Домини. Затова и ние в "Незабравимите" стартираме седмицата именно с оптимистичната музика на италианското трио, създадено още през 1968 в Генуа (тогава като квартет).

Ние си избираме да "се спрем" 14 години по-късно, когато излиза албумът им "Мамма Мария". Изобщо 80-те са най-силните години на "Рики е Повери" (макар прекрасната "Que sera" да е от по-рано), тогава е тяхното "знаменито завръщане". Те стават част от новата звукозаписна фирма на Дарио Фарина (очевидно точният продуцент за тях), Марина Окиена напуска, остават трио, но сякаш още по-споено и магнетично. Излиза Sarà perche ti amo, успехът е фантастичен, излиза и албумът, който споменахме.

От него сме си избрали едноименната песен "Mamma Maria", която е абсолютен хит из цяла Европа, на Карибите, в Централна и Южна Америка. Ето ги - Анджела Брамбати, Франко Гати и Анджело Сотджу - повече богати, отколкото бедни, защото винаги говорят (и най-вече) пеят "със сърце" или "от сърце", както се нарича предпоследния им албум.

"Рики е Повери" от 1982-ра, когато са във вихъра си!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.