Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова схема за закупуване на продукти за менюто на учениците одобриха от Европейския съюз

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министрите на земеделието на Европейския съюз одобриха нова схема за осигуряване на мляко, плодове и зеленчуци в менюто на учениците.

Регламетът, гласуван на срещата в Амстердам, отделя 250 милиона евро годишно от бюджета на Евросъюза, с които продуктите да се закупуват от местни производители и така да се гарантира здравословното хранене на децата.

Схемата е доброволна и всяко правителство решава дали да я приложи в страната си. Холандия и Унгария са гласували против, а Великобританя се е въздържала, съобщиха от холандското ротационно преседателство на Съвета. Регламентът влиза в сила от август 2017г.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44