Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Олександър Данилюк се спряга за финансов министър на Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Олександър Данилюк ще бъде министър на финансите в евентуалното бъдещо украинско правителство на Владимир Гройсман. Това обяви в Туитър депутатът от Блока на Петро Порошенко Мустафа Найем.

40-годишният Данилюк е инвестиционен мениджър и заместинк-ръководител на президентската администрация.

Междувременно държавният глава провежда среща с парламентарната група на своята партия, на която се обсъжда състава на новия кабинет, съобщават информирани източници.

Депутатите очакват, че още днес ще бъде гласувана оставката на сегашния премиер Арсений Яценюк и във Върховната Рада ще бъде създадена коалиция. По предварителни данни тя ще бъде сформирана от Народния фронт и президентската формация.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44