Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианската брегова охрана спаси над 300 бежанци в Сицилийския пролив

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бреговата охрана на Италия оказва помощ на мигранти в Сицилийския пролив, идващи с гумени лодки от северните брегове на Африка. 
Италианската брегова охрана координира общо 10 спасителни операции към южните италиански брегове, а на остров Лампедуза вече пристигнаха плавателни съдове с бежанци.  Червеният кръст пое грижата за 350 мигранти, които са част от спасените 1 850 души само през вчерашния ден и то благодарение на 8 операции, организирани от италианска страна. 

Във връзка с изграждането на контролна бариера между Италия и Австрия на една от най-важните европейски магистрали при прохода "Бренеро”,  недоволството на Апенините е голямо - с изключение на партията "Северна Лига".

Правителството поиска от Брюксел да разгледа решението на Австрия, което е в разрез с европейските споразумения и освен до разделение, то би довело до големи икономически щети. Заместник-министърът на вътрешните работи Доменико Манционе смята, че Австрия прави това заради предстоящи политически избори. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44