Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОН предлага нови предпазни мерки срещу преписването на матурите

Снимка: БГНЕС

Предвидени са нови предпазни мерки срещу преписването на матурите. Мерките ще се знаят само от няколко души, които директно отговарят за провеждането на изпитите, увери заместник-министърът на образованието Диян Стаматов

2 700 родители, които нямат зрелостници, ще се включат в процеса на провеждане на матурите. Те ще бъдат избирани по предложение на училищните настоятелства или родителските комитети и одобрявани от учителите на местата, където ще се провеждат матури, каза Стаматов:

Мястото на присъствие на тези родители е на няколко места - при запечатването, при отпечатването на всяка една от залите, при отварянето на паролата за изпитния материал, при размножаването на изпитните материали, при камерите за наблюдение в залата за наблюдение, както и тук е изключително важен момент - участие в санитарните възли.

Ще има по трима учители в училище, каза още Стаматов.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44