Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Путин ще проведе традиционната пряка линия с граждани

Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Президентът на Русия Владимир Путин ще проведе станалата вече традиционна пряка линия с желаещи жители на страната. Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков повечето въпроси ще бъдат свързани с икономическата и социалната ситуация в Русия и забавянето на заплати в някои региони.

Пряката линия с Владимир Путин събира рекорден брой граждани, които искат да бъдат чути с проблемите им от държавния глава.

Mиналата година повече от 8 милиона граждани от всички 85 федерални региона на страната гледаха и участваха в открития диалог. За близо 4 часа тогава Путин успя да отговори на 75 въпроса.

От седмица в Москва е разкрит специален телефонен център, където желаещите могат да се обадят и да запишат въпросите си или да изпратят видеообръщение, което ще бъде пуснато в ефир. Другите начини за връзка със студиото в Москва са чрез преки  включвания, с есемеси, а чрез руския аналог на Фейсбук – "В контакте", ще могат да се задават питания и от чужбина.  

Три национални радиостанции и четири телевизионни програми с федерален обхват ще излъчват разговора с президента. 

Вчера говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че Путин се е готвил до късно по очакваните въпроси, които вече са записани и е провел консултации с експерти, министри, чиновници и с губернатори по най-често задаваните от тях.

Руснаците се интересуват най-вече от общосоциални и икономически теми, като нарастването на цените, забавянето на заплатите и други битови проблеми, обясни още Песков.

 Началото на разговора с Владимир Путин е в 12 часа на обед.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44