Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бракониери са изсекли десетки млади дървета край Разлог

Снимка: БГНЕС

Десетки млади дървета са били отрязани от бракониери в местността Катарино край Разлог. Незаконната сеч е установена след подаден сигнал от местни хора. Извършителите все още не са открити.

Представители на Регионалната дирекция по горите и директорът на  държавно горско стопанство Разлог са извършили спешна проверка на място. Констатирано е, че отрязаните дървета са около 50 и всички са с определен размер и  дължина, което подсказва, че незаконната сеч е извършена по конкретна поръчка. Съставени са констативни протоколи за извършено нарушение. 

Директорът на Югозападното държавно предприятие Дамян Дамянов в чийто обхват е горското стопанство в Разлог, е разпоредил  щателна проверка заради съмнението, че горски служители са покровителствали бракониерите и са се опитали да възпрепятстват работата на контролните звена. 

Горските територии около Разлог продължават да бъдат критични  по отношение на незаконната сеч, въпреки въведените денонощни дежурства на мобилните групи и стотиците съставени актове, коментират от държавното горско предприятие и  уточняват, че посегателствата  се стимулират от потребители на незаконна дървесина, включително и дървопреработващите предприятия и цехове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44