Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Холандия ще започне преговори за промяна на споразумението ЕС-Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Холандското правителство незабавно ще започне преговори с останалите страни-членки на Европейския съюз за внасяне на промени в споразумението за асоцииране на Украйна. Холандският премиер Марс Рюте е дал съответно разпореждане след дебатите по въпроса в парламента вчера.

Холандските социалисти поискаха страната веднага да се откаже от ратификация, съобразявайки се с волята на хората. Декларацията бе подкрепена от всички опозиционни партии.
Избирателите гласуваха против споразумението за асоцииране, а не за промяната му, подчерта лидерът на християндемократите Сибранд Бума.

На произведен на 6 април референдум 61 процента от холандците се обявиха против споразумението за асоцииране на ЕС–Украйна. Допитването не е правно обвързващо за правителството.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44