Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силен вятър затвори Варненското пристанище

Снимка: БГНЕС

Пристанището във Варна е затворено заради силен ураганен вятър, който на пориви достига до 21 метра в секунда. Летището работи нормално. Според общината не са получени сигнали за паднали клони и дървета. 

И пристанище Балчик е затворено за всички плавателни съдове заради силния вятър, съобщи изпълнителният директор на порта Красимир Енчев. Той уточни, че в пристанището има един кораб - от Малта, който не се обработва и изчаква за товарене.
Добричка област е сред регионите в Северна България, за които днес е обявен жълт код за силен северозападен вятър, като се очаква поривите да достигнат 22 метра в секунда.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44