Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири акта за нарушения за безопасен труд в Кюстендил са съставени от Областната инспекция по труда

Снимка: kustendil.bg

Четири акта за нарушения по условията за безопасен труд при санирането на кооперациите в Кюстендил са съставени от Областната инспекция по труда, съобщиха от дирекцията. Наказателните постановления са срещу длъжностни лица и са до 300 лева. Инспекторите са констатирали, че фирмите изпълнители са наели неквалифицирани безработни, на които не е направен задължителният инструктаж за безопасен труд. 
Другото нарушение е неизпълнение на задължителното укрепване на скеле за цялата сграда, а не на отделни входове и звена от нея. Както и осигуряване на обезопасителни въжета на работещите по външната изолация.
Санирането в Кюстендилския регион едва започва. Работи се на блок 5 в кв.”Румяна Войвода” в областиня град, на етап проектиране са два блока в Кюстендил на ул. "Цар Петър”, единият е одобрен и до дни по него ще започнат строително-монтажни дейности. 
Общо 36 сгради в Кюстендил имат подписани договори по Националната програма за енергийна ефективност. 55 сдружения на собственици от региона имат вече договори с общините, с областната управа и с банка, каза областинят управител Виктор Янев. За повечето от обектите за изпълнител са избрани местни фирми, казаха от общините.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44