Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем графични проекта, сред които ще бъде избрано ново туристическо лого на България

Снимка: holidayfair-sofia.com

Вече са ясни седемте графични проекта, сред които ще бъде избрано ново туристическо лого на България.

Проектите бяха избрани от 9-членно професионално жури от доказани имена в дизайна и изобразителното изкуство. Финалистите са селектирани от общо 183 получени предложения. За критериите при подбора проф.Николай Младенов от Художествената академия, който е член на журито, каза.
Запомнящи се - това е едно от най-важните неща. В една голяма степен професионално направени, въпреки че ние не можем да разчитаме на абсолютен професионализъм, тъй като това беше един конкурс, отворен към всички. Смятам, че нещата са добре направени, и има в тях възможност  това да бъде развито като една нова концепция, естествено, това, което се хареса първо от хората, които трябва да ги пооплюят, най-вероятно, първо, за обществеността. Впоследствие вече това жури на базата на това да прецени кое е най-доброто, според тях.

Интернет проектите могат да бъдат видени на сайта на Министерството на туризма. 7-те одобрени кандидатури ще бъдат изложени в продължение на една седмица и в сградата на Министерството на ул. "Съборна" 1 в София и ще могат да бъдат разгледани от всички желаещи да се запознаят с новите предложения за национално туристическо лого. След това жури от широк кръг професионалисти и общественици ще вземе своето решение кое ще бъде логото на България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44