Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет двойки младоженци засаждат магнолиеви дървета в Дунавския парк на Силистра

Снимка: РИС - Силистра

В този час, пет двойки младоженци, ще засадят магнолиеви дървета в Дунавския парк на Силистра, с което ще поставят началото на Алея на магнолиите. Някога, в парка е имало много магнолиеви дървета.

Автори на идеята са младото семейство са Анхела и Виктор Великови, които сключиха граждански брак на 1 април. Провокацията дошла от стара снимка в местен вестник, която показва цъфналите магнолиеви дървета в крайдунавския парк, споделя Анхела.
Навремето е имало една голяма магнолия, където хората й са се радвали дълго време , дълги години много поколения са й се наслаждавали и решихме в близост да създадеме и ние такава алея. Символиката е, че всяко младо семейство трябва да построи един дом и да засади едно дърво.
Семейство Великови спечелили за каузата още 4 млади двойки. Освен, че ще засадят магнолиите, младите семейства целогодишно ще полагат грижи за тях.
Магнолиите трябва да са на завет, трябва да ги огрява слънцето по-дълго време. Надявам се да ги запазим и гарантирам, че ние, двойките, ще се грижим за тях и след като го посадим, защото е лесно да се създаде в началото една инициатива, да се подеме, но е много важно и след това да се продължи тази традиция и да се пази това, което сме създали.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44