Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Кюстендил подготвя модерен туристически сайт

Снимка: kustendil.bg

Най-известните забележителности в Кюстендил и региона ще бъдат заснети от въздуха с дрон. Това е част от замисления модерен туристически сайт, изготвян от общината. Сайтът ще представя максимална информация за града като все по-предпочитана дестинация, отбеляза кметът Петър Пунов, който обяви, че туризмът е сред приоритетите на общината за 20016 год.

Идеята е информацията и рекламата да се централизират - всички досегашни сайтове, лога, виртуално използваните варианти и интерпретации и информация по темата туризъм да се обединят. Ще се акцентира върху културния туризъм. Кюстендил е уникален с 4-те си празника в годината - Първа пролет, Празника на черешата, Панагия-Въздигане на хляба на 15 август и Празника на плодородието. Сайтът ще предоставя маршрути за походи и места за посещения.

Общината замисля силна информационна кампания. Предвидени са 20 хиляди лева от събрантуристически данък за миналата година. Само за рекламни брошури и материали в програмата са заложени 2 500 лева, за участие в международнитуристически форуми - около 1500 лева, а само за собствен щанд в предстоящото от 14 април тази година туристическо изложение във Велико Търново – 2 000 лева.

Предстои до централния площад „Велбъжд“ да бъде открит информационен туристически център, на принципа на бившето туристическо бюро, което ще е в денонощна услуга и ще консултира стотиците гости, които търсят настаняване в града, казаха от общината.

За Международния фестивал на класическата китара, завършил през уикенда, цялата хотелска и леглова база от около 1300 места в града е била заета, обявиха организаторите на форума.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44