Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земетресение с магнитуд 4 беше усетено в Нова Загора и Ямбол

Снимка: БГНЕС

Земетресение беше усетено тази сутрин малко преди 10.00 часа в Нова Загора и околностите. Хората в града излязоха по улиците. Временно бяха евакуирани служителите в общинската администрация, банките и учениците от училищата. Всички вече са на работа. Обстановката е спокойна, обясни кметът на Нова Загора Николай Грозев

По данни на Геофизичния институт на БАН, трусът е с магнитуд 4,2 по Рихтер, с епицентър южно от село Полско Пъдарево и дълбочина 10 км. В Регионалните служби по пожарна безопасност и защита на населението в област Сливен не са постъпили сигнали за разрушения и пострадали.


Земетресението е било усетено по-слабо и в Ямбол и околните села. Трусът, продължил няколко секунди, е бил най-осезаем за живеещите по високите етажи. Няма сигнали за пострадали и нанесени щети, обстановката в града е спокойна.

Около 10.40 часа е регистриран вторичен трус с епицентър югоизточно от Нова Загора, край село Полско Пъдарево, с дълбочина 4,5 км. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44