Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха 24-годишния Ангел Калеев заради побой над момче от ромски произход

| обновено на 18.04.16 в 15:44

Полицията в Пазарджик задържа 24-годишния Ангел Калеев от село Овчеполци. Той сам засне и разпространи клип, в който малтретира ромско момче заради репликата, че двамата имат равни права. Срещу Калеев е образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

След денонощно издирване Ангел беше открит в къща в село Черногорово. При задържането му той не оказа съпротива.

От прокуратурата съобщиха, че до момента е установено, че побоят е нанесен на 16-и април, като кадри от посегателството са разпространени в интернет. От видеото се вижда как мъжът зад камерата нарежда на момчето да легне на земята и започва да го рита с думите: "Аз циганин ли съм". Ударите продължават до чуването на отговора "не".

Говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов съобщи, че 17-годишният Митко вече е подал жалба със съдействието на местния полицай в селото.

Нападателят и жертвата са се познавали: 

И той, и пострадалото момче са от Овчеполци, познават се, даже бих казал, че са им близки къщите. Вчера след като беше извършена първоначалната проверка и след като колеги ходиха до дома на пострадалото момче - нито е преглеждан от лекар, нито има медицинско свидетелство, нито съдебно освидетелстване му е направено, нищо. Дори по-фрапантното беше това, че ние, отивайки там, на място, колегата, който е ходил и е казал: "А ти по този случай е добре да депозираш жалба". Родителите казали: "Тука чакаме ние телевизията. Жалба няма да подаваме, ама на телевизията ще кажем всичко".

Няма данни Ангел Калеев да е криминално проявен.

Мирослав Стоянов посочи:

Няма данни да е националист, да членува в някакви националистически партии и организации или нещо от този род

Според разследващите поведението на Ангел Калеев е повлияно от действието на придобилия популярност Динко.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44