Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незабравимите

Алла Пугачова - „Старинные часы“

Днес в рубриката "Незабравимите" слушаме една от най-популярните песни на Алла Пугачова - „Старинные часы“. Тя е написана от министъра на културата на Латвия - такъв е бил композиторът Раймонд Паулс от 1988 до 1993. Но песента е от по-рано, от 1982, когато Латвия си е била част от Съветския съюз, а Раймонд Паулс вече е един от най-влиятелните композитори, автор на някои от най-успешните песни на Алла - като започнем от „Миллионы аллых роз“ и минем през „Маестро“ и „Без меня“.

Когато пише „Старинные часы“, Раймонд Паулс ръководи Оркестъра за естрадна музика на Латвийското радио и е поканен и за главен музикален редактор на Латвийската национална телевизия. Алла Пугачова пък (която, между другото, е завършила хорово дирижиране и естрадна режисура) по това време вече е голямата звезда на съветската естрада, пяла е в зала „Олимпия“, изнася рецитал на „Сан Ремо“.

Ето я сега тази нейна песен, сред най-хубавите написани от Раймонд Паулс по текст на Иля Резник (прочут поет, един от постоянните текстописци на Алла Пугачова) - „Старинные часы“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.