Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ню Йорк таймс" спечели наградата "Пулицър" за международен репортаж

Вестник "Ню Йорк таймс" спечели наградата "Пулицър" за международен репортаж, агенция Асошиейтед прес е отличена за журналистика в служба на обществото, а вестник "Вашингтон пост" победи в категорията за национален репортаж, предадоха световните агенции. 
Наградите "Пулицър" са най-високото отличие в американската журналистика от 1917 година насам. Тази година те бяха присъдени за стотен път. Церемонията по обявяване на носителите се състоя в Колумбийския университет.  "Ню Йорк таймс" спечели "Пулицър" за най-добър международен репортаж за отразяване на тежкото положение на жените в Афганистан. "Вашингтон пост" беше отличен за създаването на национална база данни за смъртни случаи, причинени от полицаи в САЩ. Агенция Ройтерс и "Ню Йорк таймс" победиха в категорията за фотография за отразяване на гореща новина за снимки за мигрантската криза в Европа и Близкия изток. Вестник "Лос Анджелис таймс" спечели "Пулицър" за отразяване на гореща новина във връзка с терористичното нападение в американския град Сан Бернардино. Книгата "Черните знамена: възходът на ИДИЛ" на Джоби Уорик получи награда за документална литература.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44