Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С различни еко инициативи започна Седмицата на Земята в Търговище

Снимка: ЕПА/БГНЕС

С различни еко изложби, викторини, ревюта на дрехи и аксесоари, изработени от отпадъчни материали в Търговище започна Седмицата на Земята. Със свои инициативи в програмата участват всички училища и детски градини.

Сред най-впечатляващите екологични събития е идеята десетокласниците от 1-во СОУ заедно с първокласниците да засадят дърво на приятелството и отново заедно да се грижат за него. Десимира, Атина и Весела от ученическия парламент обясниха защо се включват така активно в събитията, посветени на Седмицата на Земята:

Защото е редно хората да опазват природата. Ако не я няма и нас ни няма. Решихме да засадим цветя. Имаме огромно желание да се включваме във всяка една инициатива в Седмицата на Земята.

На 22-ри април - Денят на Земята, на специална церемония ще бъдат наградени участниците в конкурса за най-привлекателно междублоково пространство, най-активните училища, детски градини, пенсионерски клубове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44