Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова схема за телефонни измами

Нова схема за телефонни измами е засечена в сливенско, предупреждават от полицията. В Сливен е била измамена 67-годишна жена, която получила обаждане на стационарния телефон от мъж, представил се за директор на "Енергото”, под името Димитър Петров. Той съобщил, че от електромера й е извършена кражба на 40 000 киловата на стойност 6 000 лева. Заплашил я, че ако не ги плати, ще бъде прекъснато захранването в дома й за 6 месеца, а повторното включване ще струва още 3000 лева. Едновременно измамникът я успокоявал, че кражбата е извършена от съседи, за което е уведомена прокуратурата, но ако абонатът не иска да остане без ток, трябва да плати 3000 лева на представител на "Енергото”, който ще дойде в дома й. Жената дала личните си данни на измамника и ги написала в молба до "Енергото” да не спират електричеството й. Въпреки, че жертвата е бивша счетоводителка, предала 3-те хиляди и молбата с всичките си лични данни и подпис на посетилия я мним служител. Областната дирекция на МВР в Сливен отново излезе днес с апел към гражданите да бъдат внимателни и да не дават пари на непознати. В обръщението си полицията дава полезни съвети за защита от измамниците, които често сменят сценариите, независимо дали те са за операция, подкуп, печалба или други уловки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44