Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследването срещу Иван Евстатиев ще влезе в съда скоро

Разследването срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, който е обвинен в сексуално насилие срещу 16-годишна ученичка, е към края си и делото скоро ще влезе в съда, каза прокурор Димитрия Ганчева.

Заради влошеното му здравословно състояние Евстатиев е настанен в психиатричната болница на Пазарджик, но мярката му за неотклонение остава непроменена.

В болницата Евстатиев е под полицейска охрана. Според обвинението няма основания мярката му "задържане под стража" да бъде променена в по-лека. Към момента са разпитани всички лица, които имат отношение по случая.

Събраните доказателства в хода на разследването сочат, че Иван Евстатиев се е възползвал от момичето, като преди това го е превел в безпомощно състояние.

От психиатричната болница съобщават, че бившият градоначалник е на медикаментозно лечение, тъй като страда от биполярно разстройство, което рязко се е изразило след няколко месечния му престой в ареста. Според психиатрите обаче обвиняемият е бил в пълно съзнание, когато е извършвал насилствения акт. 

Очаква се делото срещу Евстатиев да стартира през месец май.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44