Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В деня преди провеждането на матурите директорите на училища ще съберат мобилните телефони

Снимка: БГНЕС

За първи път в деня преди провеждането на матурите директорите на училища ще съберат мобилните телефони, както и всякакъв вид съвременни технически устройства на квесторите. Това съобщи зам.-министърът на образованието Диян Стаматов. Във всяко училище, където се провежда изпит, ще има полицай и медицинска сестра.

10 000 квестори ще следят за провеждането на изпитите в училища, където не преподават. По трима родители ще има във всяко учебно заведение:
 
За първи път въвеждаме задължително засекретяване на изпитните зали и санитарните възли. Техническата комисия, която включва в себе си директор, родител или експерт, вечерта преди държавния зрелостен изпит да обхожда всички зали и санитарните възли, прибира всички случайно забравени вещи или оставени съзнателно помощни материали и с лепенка, печат на училището, подпис на родителя, запечатва, както при изборите, всички изпитни зали и санитарните възли. Сутринта се извършва разсекретяване на същите тези места от същата тази комисия.
 
Новости във видеонаблюдението:
Въвеждаме стабилно осъвременяване на възможностите на видеонаблюдението. Това надграждане ще бъде с обединяване на всички видеокамери и наблюдаване на видеозаписа и от Министерство на образованието в реално време. Тоест свързване на видеонаблюдението в единна видеомрежа.

Предвиден е таен пакет от мерки срещу преписването, който ще бъде обявен след приключването на изпитите.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44