Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Печатница на фалшиви пари разкриха в свищовското село Деляновци

| обновено на 22.04.16 в 15:48
Снимка: Катя Чорова

Фалшиви банкноти на стойност над 2,5 милиона евро са иззети от нелегална печатница, разкрита в свищовското село Деляновци. В операцията участват служители на ДАНС и МВР под ръководството на Окръжната прокуратура в Плевен. 

Извършват се претърсвания и изземвания на територията на град Левски, село Деляновци, община Свищов и село Козар Белене. И на трите места са открити печатарски машини и холограмни стикери на 100-еврови банкноти. Задържани са три лица на възраст от 30 до 40 години. Двама от тях са осъждани за същите престъпления, като единият е обявен за международно издирване от 2014 година, за да изтърпи нова присъда за производство на фалшиви пари.

Печатницата за фалшиви евро е работела в луксозна частна къща в Деляновци. В нея до сега са преброени над 24 000 банкноти по 100 евро готови за пласиране и още недовършени банкноти за поне половин милион евро. Намерени са материали за производството на сто пъти повече фалшиви банкноти. Има материали и за производството на български банкноти. 

Делото е образувано след постъпил в ДАНС сигнал, че в чужбина се пласират фалшиви евробанкноти, произведени в България. Конкретният сигнал бил за засечена подготовка на сделка. Предстои да се изясни от кога и къде са пласирани фалшивите евро от печатницата в Деляновци. 

Процесуално-следствените действия в Деляновци, Козар Белене и Левски продължават.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44