Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Миков подписа споразумение за сътрудничество с лидера на "Справедлива Русия“

По време на посещението си в Русия председателят на БСП Михаил Миков беше приет от Алексей Мешков, руският заместник-министър на външните работи, които отговаря за Балканите във руското външнополитическо ведомство. Разговорът на Миков с високопоставения дипломат продължи повече от час, като Мешков изрази сериозното си разочарование от антируското говорене на някои български политици, което на свой ред създава настроения срещу България.

Освен с него Михаил Миков е разговарял и с първия заместник-председател на Държавната Дума на Русия Иван Мелников , с председателя на Комисията за приятелство с България в Федералното събрание Анатолий Шейн от "Справедлива Русия”, както и с депутата и заместник-председател на Комитета по наука и високи технологии в Думата Владимир Кононов

Миков поясни, че сред обсъжданите теми са били развитието на отношенията между България и Русия, както и възможностите за сътрудничество между местните власти, а също и за осъществяването на бизнес контакти. Обсъдена е била и позицията на БСП срещу наложените икономически санкции и забраната за пътувания на руски депутати в Европейския съюз, бежанската вълна и други общи теми.

Председателят на БСП се обяви за свалянето на санкциите, свързани със забранителните списъци, което, според него, ще подпомогне интерпарламентарния диалог.  Михаил Миков проведе работна среща и с председателя на Социалистическия интернационал Луиз Аяла, който заедно с него е гост на конгреса на "Справедлива Русия“. Миков подписа и политическо споразумение за сътрудничество със Сергей Миронов, лидер на "Справедлива Русия“ и същевременно предложи таксите за следващите български студенти в руски висши учебни заведения  да бъде намалена с 50%. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44