Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас излизат на протест срещу презастрояването

Снимка: архив

Жители на Бургас ще протестират срещу презастрояването на града. Те се обявиха за мораториум на строителството върху зелените площи и настояват всички градинки да бъдат описани в публичен регистър. 

Само за броени дни близо 450 души участваха в подписка, която  вече е внесена в общинската администрация. Заедно с нея жителите на четири бургаски комплекса изпратиха и граждански манифест, в който призовават местната власт да организира публична дискусия по проблемите на строителството в града. 

Причината обяснява един от инициаторите Мария Петрова:
Да опитаме да изградим някакъв диалог с общината. Би било много добре, ако се наложи някакво вето върху строителството в комплексите, ако градът започне да се разраства, към присъединените квартали, към Ветрен, към Рудник. 

Няма получен отговор засега на предложението за дискусия. Затова жителите, обединени в групата "Инициатива - Бургас" и организатори на днешния протест търсят по-голяма обществена подкрепа. Те ще изразят недоволството си пред общината: 
Да съберем още подписи, защото всички ние живеем тука, плащаме си тук данъците, тук си гледаме децата и трябва заедно да работим за една по-добра градска среда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44