Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Севлиево е домакин на националния фестивал "Семе българско"

Снимка: БГНЕС

За трета година Севлиево е домакин на националния фестивал "Семе българско" в подкрепа на нашите производители. Събитието се открива от министъра не земеделието Десислава Танева и евродепутата Владимир Уручев

Фестивалът, станал вече традиция за Севлиево, ще събере на едно място производители и еколози, които припознават за своя каузата за съхраняване на българските семена за поколенията. Изложители от цялата страна ще участват в борсата за семена, овошки, цветя, напитки и храни. 

Продукти от селскостопанския двор и домашно приготвени храни ще предложат малки производители от областта. Желаещите ще могат да замесят хляб, да участват в арт ателиета или да изявят талантите си на сцената. Отделен кът ще представя традиционните български занаяти. 

За първи път в тазгодишното трето издание ще се проведе национална конференция на тема "Традиционните български храни и сортове - потенциал за развитие". Посетителите ще очертаят националният ни флаг със засадени от тях български рози. Изпълненията на народна музика от самодейци и професионалисти ще допълнят настроението в двата празнични дни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44