Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слагат видеокамери на линейките в Кърджали

Снимка: архив

Линейките в Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали ще бъдат оборудвани с видеокамери по пилотен проект. Целта е да бъдат снимани шофьори, които не дават предимство при включени звукова и светлинна сигнализация. Така ще се отговори и на новите изисквания пред спешната помощ  да бъде на мястото на инцидента за осем минути.

Вече е поставена първата камера, която регистрира пространството пред линейката по време на движение. Заснетите кадри ще бъдат валидни пред Пътната полиция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44