Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стара Загора събра най-много средства в кампанията "Великден за всички"

Снимка: Венелина Попова

380 хиляди лева са събрани досега в кампанията „Великден за всички“, Стара Загора е на първо място с около 50 хиляди лева. От сряда в пощенските клонове на страната започва раздаването на ваучерите на избраните пенсионери, съобщи националният омбудсман Мая Манолова по време на празник, посветен на Лазаровден. 

Обществен съвет ще отчете кампанията и ще определи победителите. Мая Манолова има идея да учреди награда „Добро сърце“:

Моят фаворит за този приз „Добро сърце“ е кметът на Стара Загора господин Живко Тодоров.

По списъци, предоставени от НОИ ще бъдат избрани и пенсионерите, които ще получат ваучери на стойност 20 лева. Те могат да бъдат похарчени в 5000 магазина в страната. Остатъчните средства от кампанията, които ще постъпят и след вторник, ще бъдат раздадени на пенсионерите за Гергьовден.

На въпрос на „Хоризонт“ за по-важния въпрос за пенсиите, които са под прага на бедност, Мая Манолова отговори: 

Факт е, че една трета от българите живеят под прага на бедност, че половината са в риск от бедност, но решението на социално-икономическите въпроси е в ръцете на правителството. Правителството направи достатъчно много усилия да подкрепи пенсионерите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44