Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестима каналджии, превеждали бежанци през западната ни граница, ще бъдат съдени в Сърбия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шестима каналджии, превеждали бежанци през западната ни граница, ще бъдат съдени в Сърбия. Те са част от задържаните преди година при полицейска акция 15 мъже, превеждали бежанци от Сирия, Ирак и Пакистан през българската граница в района на Трекляно към Сръбия.

Сред тях са двама 20-годишни младежи, а най-възрастният е на 54 години, уточняват сръбски медии. До задържането им те са превели незаконно през границата над 200 бежанци и имигранти, като са вземали до 1000 евро на бежанец.

След 6 месеца в следствения арест мъжете са освободени и очакват насрочване на съдебните дела. За незаконно превеждане на хора през границата сръбското законодателство предвижда  глоба, условна присъда или до 3 години затвор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44