Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

13 улици в Търговище ще бъдат изцяло преасфалтирани

Снимка: Жоро Александров

Един милион и петстотин хиляди лева са предвидени за ремонт на 13 улици в Търговище през тази година.

Най-напред ще бъдат ремонтирани улиците, които водят до Художествената галерия "Проф. Никола Маринов", където в средата на май се провежда традиционният пролетен панаир. Другите ремонти ще продължат до края на август, а само две улици ще бъдат ремонтирани в края на годината, обясни главният инженер на града Димо Димов:

В капиталовата програма са включени два пътя. Единият е "Разбойна" – "Стража" – "Черковна", цялостно преасфалтиране. Другият път е "Бряг" – "Съединение", като парите за ремонт са 280 000 лв. в град Търговище. Ще бъде извършено цялостно преасфалтиране на улиците, а не кърпежи само, като общата дължина на уличната мрежа, която ще бъде цялостно преработена, е около 5 км.

Кметът на общината д-р Дарин Димитров призова кабелните оператори да премахнат висящите кабели и да ги вкарат в подземни трасета преди започване на ремонтите на улиците.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44