Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Прокуратурата в Румъния е приключила разследването за пожара в нощния клуб "Колектив" в Букурещ през октомври миналата година, който отне живота на над 60 души. Редица хора, сред които и собствениците на клуба, ще бъдат изпратени на съд по обвинение в убийство по непредпазливост, информира местният вестник ЗИАРУЛ ФИНАНЧИАР.
Документален филм на Би Би Си ще представи нови доказателства, които предполагат, че малайзийският самолет, който се разби в Източна Украйна през 2014 година, може да е бил свален от украински изтребител, а не от ракета земя-въздух, пише британският ДЕЙЛИ МЕЙЛ
ДЕЙЛИ ЕКСПРЕС отбелязва, че германският разследващ журналист Били Сикс е интервюирал 100 свидетели за филма, който ще бъде излъчен на 3 май.
Австрийската крайна десница постигна исторически резултат на първия тур на президентските избори, нещо, което се случва за първи път от 1945 г., пише френският ФИГАРО.
Предизборната кампания в Австрия беше доминирана от въпроса за правото на убежище и резултатите от първия тур на вота бяха очаквани, смята МОНД. Крайнодесни партии в Европа веднага реагираха със задоволство на успеха на австрийската Партия на свободата, пише КОРИЕРЕ ДЕЛА СЕРА. 
Сръбската прогресивна партия победи на предсрочните парламентарни избори в Сърбия, а в бъдещия състав на парламента биха могли да влязат седем партии, съобщава белградският ПОЛИТИКА. 
ДАНАС отбелязва, че за пръв път на избори Републиканската избирателна комисия е трябвало да чака пет часа след затварянето на секциите, за да съобщи предварителните резултати от вота. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44