Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха младежа, който удуши приятелката си в село Правда

Снимка: Катя Чорова
Убийството, станало тази нощ в горнооряховското село Правда, е от ревност. 22-годишният студент по икономика във Великотърновския университет, който удуши 16-годишната си приятелка, е арестуван, след като сам се е предал на полицията.

От Горна Оряховица са студентът и десетокласничката, които имали връзка от няколко месеца, съобщиха окръжният прокурор Емил Денев и директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов:

Убийствиото е извършено от ревност.

Предполага, че има връзка с друго момче момичето. Престъплението е извършено в наследствения дом на родителите на момичето в село Правда. Никой не е имало в къщата, били са само двамата. В 2.35 момчето е отишло в районното уоравление в Горна Оряховица, където е заявил, че е извършил тежко престъпление, умъртвил е приятелката си чрез душене. След като е отишъл в районното управление е тестван със средство за измерване на алкохола и е установено, че има 0,96 промила алкохол.

На студента е повдигнато обвинение за убийство и прокуратурата ще поиска от съда да му бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44