Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът остави двама от задържаните при акцията срещу печатницата за фалшиви пари в Свищовско

Снимка: БГНЕС

Плевенският окръжен съд остави в ареста двама от тримата мъже, задържани след специализираната акция по ракриването на печатница за фалшиви пари  в Свищовското село Деляновци.

56-годишният Стоян Стоянов и  47-годишният Томи Хорозов  са с постоянна мярка “задържане под стража“, а третият задържан е приведен в затвора във Варна, тъй като е с влязла в сила ефективна присъда.

43-годишният Владимир Николов се е укривал до този момент и е бил обявен за общодържавно издирване, съобщи Добринка Матеева, говорител на Окръжна прокуратура-Плевен, която поясни, че
тримата мъже са били задържани на 22 април тази година след проведена съвместна операция на Окръжна прокуратура-Плевен, Европол и ДАНС: 
В рамките на спецакцията е разбита печатница за пари със заготовки за над половин милион евро. В хода на разследването бяха извършени претърствания и изземвания на три адреса - в град Левски, в село Деляновци и в село Козар Белене.

На задържаните лица са повдигнати обвинения, като искането за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" е уважено по отношение на двама от задържаните, а за третия е влязла в сила към настоящия момент присъда, която следва да бъде изтърпяна. Във връзка с това той е бил обявен за общодържавно издирване и към настоящия момент е бил конвоиран до затвора в град Варна, 
допълни Матеева.

Прокуратурата е повдигнала на тримата обвинение за изготвяне на неистински парични знаци с курс в страната или чужбина, за което се предвижда наказание от 5 до 15 години, подчерта още говорителят на Окръжната прокуратура.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44