Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 2 000 нарушения на трудовото законодателство е установила Инспекцията по труда в Сливен

През първото тримесечие на годината Инспекцията по труда в Сливен е установила над 2 000 нарушения на трудовото законодателство, като повече от половината от тях са липса на безопасни условия на труд.

В проверените над 500 предприятия в Сливенска област нарушенията на безопасните условия на труд са 1 207.


При проверките са наложени 2 000 принудителни мерки, дадени предписания, спрени машини и съоръжения, както и отстранени работници, а също и едно спряно предприятие. Съставени са 94 акта за значими нередности – 9 със съвместните проверки с полицията и други институции, а 3 със синдикални организации.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44