Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отлага се първото изстрелване на ракета от новия руски космодрум "Восточный"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Първото изстрелване на ракета от новия руски космодрум "Восточный" ("Източен") се отлага, съобщи от мястото на събитието кореспондент на РИА Новости. Причините се изясняват. Изстрелването беше насрочено за 5 часа тази сутрин московско време.

Работата по изграждането на новия космодрум започна през 2012 г. в руския Далечен изток. Около 10 хиляди работници участваха в строежа. Новият космодрум "Восточний" е с основна роля за реализиране на целта за съживяване на славата на космическата програма от съветската епоха. В момента Русия плаща на Казахстан 115 млн. долара на година наем за използването на космодрума "Байконур".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44