Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намалява изкупуването на българско агнешко месо в дните преди празниците

Снимка: БГНЕС

В дните преди празниците е намаляло изкупуването на българско агнешко месо, съобщи Ангел Деков, председател на регионалния Съюз на земеделските кооперации в Плевен. По думите му животновъдите търпят загуби заради евтиния внос и ниските изкупни цени. 

Няма изкупуване на агнета и трудно се намира пазар заради голямото количество внос, каза председателят на Съюза на кооперациите Ангел Деков, който посочи още една причина за положението тази година:

Великден и Гергьовден са в няколко дни разстояние един от друг и това фактически затрудни много пазарите. При нас е пет лева за килограм живо тегло и фактически крайната цена за чисто месо е шест лева за килограм.

Животновъдството в Плевенския край:

Е на косъм. Цените за изкупуване на продукцията са ниски, разходите за големи. Най-лесният начин е ликвидиция.

Според земеделците, които отглеждат животни е необходимо:

Ние винаги поставяме този въпрос, че трябва да се изравнят субсидиите на европейските страни в областта на земеделието, за да можем да бъдем равностойни партньори.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44