Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незабравимите

Оскар Бентън - I Believe In Love

Днес в рубриката "Незабравимите" ще слушаме един от най-известните холандски певци. Роден е под името Фердинанд ван Айф, той става прочут със сценичния си псевдоним Оскар Бентън.

През февруари той навърши 67 години, а неотдавна издаде и албум със заглавие, което казва всичко - "Oscar Benton is Still Alive".

Най-силните за него години са 80-те. Тогава той напуска групата си Oscar Benton Blues Band, която създава 13 години по-рано и с която стават популярни, първоначално с участията си в различни европейски джаз фестивали. Та през 1981-ва Оскар Бентън издава соловия си албум "Bensonhurst Blues", като едноименния сингъл постига шеметен успех, става част и от саундтрака на филма "За кожата на един полицай" с Ален Делон.

Година по-късно той изпява песента, която ще слушаме днес - "Вярвам в любовта". У нас тя е позната и на български език, в изпълнение на "Трамвай номер 5". Но дрезгавия глас на Оскар Бентън, така характерен, е изключително популярен в България, той даже идва през 1985, изнася концерти и записва рецитал за новогодишната програма на БНТ. Определено си е заслужил статута на "незабравим" с песни като тази!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.