Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Французите излязоха на поредния национален протест срещу реформите в Кодекса на труда

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Франция не се примирява с реформата на трудовия кодекс. Четвъртият пореден протестен ден от два месеца насам започна с блокади на пътища в страната. Сутринта стотици синдикалисти преградиха подстъпите към пристанищния град Льо Авр, парализирайки задълго движението, а студенти устроиха блокада в Женвилие край Париж. Въпреки че едва 7% от железничарите са се включили в днешната стачка, гарата в Орлеан е затворена, а регионалният жп трафик е нарушен.
На летищата "Роаси Шарл дьо Гол" и "Орли" са отменени 20% от полетите. По-засегната е аерогара Бове, където е отменена немалка част от трафика, има и закъснения. Пътниците са приканени да се консултират предварително.
Въпреки измененията в реформата на Трудовия кодекс много профсъюзи продължават да настояват за отмяната ѝ, тъй като се безпокоят, че промените, особено на работното време, ще донесат рискове и несигурност за работещите.
Напрежението на деня се подсили и от лек трус (5,2 по Рихтер), който разлюля френското Атлантическо крайбрежие, без да причини големи щети.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44