Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йорданка Фандъкова: Сметната палата да извърши одит в ЦГМ

Снимка: БТА


Кметът на София Йорданка Фандъкова призова Сметната палата  да извърши проверки на всички обществени поръчки в Центъра за градска мобилност. Столичният общински съвет обяви конкурс за ново ръководство на общинското дружество. Фандъкова предложи бордът на директорите на Центъра да бъде съкратен от 5-ма на 3-ма души, което ще намали разходите за заплати:

Вместо пет човека да взимат заплата, ще взимат трима, но надявам се да бъдат дисциплинирани, да си вземат поука от това, което се случи, защото отговорността на ръководството е много сериозна и тя е лична, а проверката, която правя в момента на обществените поръчки, проведени през миналата година, ще бъде предоставена на прокуратурата веднага след като приключи. Апелирам към политическите сили в Общинския съвет, които имат представителство в Народното събрание, да подкрепят предложението за одит на Сметната палата в ЦГМ, за да може хората да бъдат наистина сигурни, че са направени всички възможни проверки от възможно най-компетентните органи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44