Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки деца се включиха в работилницата за багрене на великденски яйца в Монтана

Снимка: Венета Николова

Близо петдесет деца се включиха в работилницата за багрене на Великденски яйца, организирана днес на Общинския пазар в Монтана. Второкласниците се научиха да украсяват със специални техники, които им показа собственикът на арт-ателие:


Първото боядисано яйце винагио е червено и е направено от най-възрастната жена в семейството. Когато то още е топло, тя рисува кръст на челата им, за да бъдат здрави. Обредните хлябове са неотменна част от традицията в България. Обикновено се правят в кръгла форма и по средата им се слага червено яйце. 

Велики Четвъртък е най-важният ден на тази седмица. На този ден е станала Тайната вечеря в полунощ с Исус Христос и неговите ученици и Юда е предал Исус Христос на този ден



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44