Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великденска дарителска кампания за подпомагане дейността на социалната трапезария в Търговище

От днес започва Великденска дарителска кампания за подпомагане дейността на социалната трапезария в Търговище. В нея всеки ден топла храна получават 70 социално слаби граждани.
Председателят на Църковното настоятелство при храм „Свети Иван Рилски” ставрофорен иконом Славчо Проданов: 
Една от основните задачи на Христовата църква това е нейната социална дейност. Ние, църковното настоятелство, решихме да създадеме тази трапезария, която да бъде от помощ за бедните, за немощните и за всички страдащи хора. Имаме постоянни дарители, на които аз молитвено благодаря. Това са Григор и Иван Иванови, Пламен Ангелов, Тошко Райчев.
За допълнителни дарения по Великденските празници  зависи от милосърдието на богатите хора, на можещите хора, които могат да доставят топлинка, една радост в тези светли празници.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44