Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВТУ създава специален фонд за обучение на младежи в неравностойно положение

Снимка: www.uni-vt.bg

Великотърновският университет „Св. Св. Кирил и Методий“ създава специален фонд за обучение на младежи в неравностойно положение. За издръжката на тези студенти се предвиждат средства от университета, дарители, национални и европейски програми, съобщи заместник-ректорът професор Стоян Буров:

Тази програма "Образование за по-добро бъдеще" е насочена към прием и обучение на студенти, които до пълнолетието си са отглеждани в домове за деца, лишени от родителски грижи. В SOS детски селища, в центрове за настаняване от семеен тип или пък са били настанени при роднини и приемни семейства и кръгли сираци на възраст до 26 години. За учебната 2016-2017 година университетът отделя 60 целеви бройки за прием по тази програма. Какво предвиждаме за тези студенти? Те са освободени от такси за обучение, те ще бъдат приоритетно настанявани в студентските общежития, ще получават целеви стипендии. Ако програмата започне добре и особено ако се акумулират средства за издръжка на тази програма, по-нататък ще могат да бъдат обхванати младежи и девойки, които имат трайни увреждания и намалена работоспособност, а също девойки и младежи от социално слаби и проблемни семейства.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44