Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роумингът в ЕС поевтинява още

Снимка: БГНЕС

От утре ще се плащат по-ниски сметки за използването на мобилен телефон при пътуване в друга страна от Европейския съюз. От 30 април се въвеждат ограничения за допълнителните такси в т.нар. "роуминг режим" при разговори, изпращане на текстови съобщения или сърфиране в интернет на мобилното устройство.

Операторите ще могат да начисляват допълнително към сметките на клиентите си в чужбина не повече от 5 евро цента на минута за изходящо и 1 евроцент за входящо обаждане, 2 евро цента за SMS, до 5 цента за пренос на интернет данни.

Европейският регламент предвижда отпадането на всички допълнителни роуминг тарифи от 15 юни следващата година. Това означава, че през 2017 г. българите ще плащат една и съща сметка за мобилен телефон независимо в коя страна от ЕС са го ползвали. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44