Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлинно шоу в Благоевград за Великден

Астрономия-небе

В нощта на Възкресение Христово Благоевград ще бъде покрит със светлина. Уникална композиция ще освети големия кръст над града и централния храм „Въведение на Пресвета Богородица“.

Специалната светлинна техника вече е разположена в местността „Памет и вяра“, която е на един от хълмовете над града. В продължение на години благоевградчани събираха дарения за реализацията на проекта, който представлява ансамбъл от храм, паметен знак на признателност към загиналите за освобождението на града и региона и 33 метров кръст. Пътят до святата местност е оформен като екопътека за отдих и спорт.

По време на  Светата Литургия тази нощ комплексът „Памет и вяра“ ще бъде покрит със светлина. Жителите и гостите на Благоевград ще могат да видят  светлинните лъчи, които обгръщат символа на вярата от всяка точка на областния център. Светлинното шоу в нощта преди Великден ще започне в 21 часа, а точно в полунощ всички ще могат да видят уникална картина от  цветни светлини. Сюжетът ревностно се пази в тайна от общината, която е инициатор на арт събитието.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44