Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В района на горското стопанство на Петрич е разкрито незаконно изсичане на тополи

Снимка: БГНЕС

Незаконно изсичане на тополи в голям периметър са разкрили контролните звена на Югозападното държавно предприятие в района на горско стопанство Петрич. 

Незаконната сеч е констатирана при рутинна проверка в дърводобивен обект. При огледа на терена служителите на контролното звено се натъкват на масова сеч на тополови дървета по поречието на река Струма и в непосредствена близост до територията, в която се добива законна дървесина. Нарушителите не са открити  на място и се издирват. По първоначални данни отрязаната дървесина е над 150 кубически метра. 

На директора на държавното горско стопанство в Петрич е разпоредено да предприеме всички необходими действия за разкриване на нарушителите и да изиска писмени обяснения от длъжностните лица, допуснали незаконната сеч, след което ще им бъдат наложени дисциплинарни наказания.

Проверката продължава, а за случая ще бъде сезирана и прокуратурата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44