Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габровската община насърчава гражданите да облагородят междублоковите пространства

Снимка: БГНЕС

За поредна година Габровската община насърчава гражданите да облагородят междублоковите пространства. Инициативите се реализират с безвъзмездния труд на кандидатствалите по програмата, като материалите и градинското обзавеждане се осигуряват от местната администрация. 

Превръщането на сивите междублокови пространства в площадки и зелени градинки е целта на програмата, която за поредна година дава възможност на граждани, сдружения и местни търговски дружества да подобрят средата за живеене. Изискването е обектите да са общинска собственост. Със средства от местния бюджет се финансира изграждането на площадки пред блоковете, подмяна на тротоарни настилки, затревяване на площи, монтиране на беседки, пейки и маси, засаждане на цветя. Общата стойност на всеки проект не трябва да надхвърля  5 хил. лв. Общината осигурява и доставя строителния и посадъчния материал, градинското обзавеждане, а местната общност участва с доброволен труд и се ангажира да поддържа създадените кътове за игра и почивка. Проекти могат да се подават до края на май. През миналата година чрез публично-частно партньорство бяха благоустроени 16 междублокови пространства.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44