Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръстът на безработицата в Сливенска област е 16,5%

По последни данни на Агенцията по заетостта, Сливенска област е на 22-ро място по ръст на безработицата у нас. Най-ниска в областта е безработицата в общините Нова Загора и Сливен. 

Ръстът на безработицата в Сливенска област е 16,5 на сто. Тя заема незавидното 22-ро място по ниска безработица. Регистрираните безработни тук са близо 13 хиляди и представляват 4 на сто от безработните в страната. Сравнението с миналата година показва сериозно намаление с над 1800 души или 12 на сто. Безработните младежи до 24 години са близо хиляда и представляват 7,5 на сто от всички безработни. Безработните до 29 години са близо 2200, или 16,5 на сто от безработните. Безработицата е най-ниска в общините Нова Загора - 10 на сто, Сливен - 14 на сто. В Твърдица и Котел тя е три пъти по-висока. Продължава приемът на заявки от работодатели за разкриване на работни места по схемата "Младежка заетост". Работодателите могат да наемат младежи до 29 години на трудов договор в две направления - стажуване и обучение по време на работа по определена професия или специалност под ръководството на наставник.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44