Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Дупница стартира социалният проект "Баба и внуче"

В Дупница започна работа по проекта "Баба и внуче", в който са включени домът за юноши "Олга Стоянова" и центърът за настаняване от семеен тип "Надежда", съобщи директорът на комплекса Красимира Александрова. След проведен конкурс, две жени са одобрени да поемат ангажимент в ролята на баби. Според сключения договор, те ще получават по 250 лева месечно.


Одобрените кандидатки отговарят на критериите - умение да се общува с деца, някои от които са с увреждания, да имат известни педагогически способности, да са любвеобилни, контактът им с децата, които са над 5-години, да е естествен.

Освен в чисто битов план, бабите ще работят с децата и като ги подготвят за училище и пишат заедно домашните. Договорът им е за шест месеца, а мисията им ще се счита за успешна според това, какво развитие са показали децата, с които общуват ежедневно по програма. Всеки три месеца ще бъдат ангажирани нови две баби.

Преминалите подбора сключват граждански договор и минават задължително през обучение, като психолози и педагози им обясняват подхода при "бабинството". Финансирането на проекта е от холандското посолство в София. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44