Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на кюстендилско село с подписка срещу високите скорости

Снимка: БТА

Около 180 души са се включили в подписката, организирана от жителите на кюстендилското село Коняво за предприемане на действия срещу високите скорости и неспазването от повечето водачи на ограниченията по главната улица в селото, съобщи кметът Даниела Божилова

Ситуацията, особено при бившето АПК, е направо непоносима. Там местни рокери изпробват мощността на машините си, а преминаващите автомобили по пътя Кюстендил-Бобов дол масово надвишават ограничението за населено място от 50 км. в час. В този участък е отклонението за местния стадион, наблизо има детска площадка, в бившите текезесарскии обори обаче фермери отглеждат крави, а земеделската кооперация по два пъти на ден прекарва стадото си от 400-500 овце. След няколко писма, изпратени до областното "Пътно управление", накрая там сложили предупредителен знак за минаване на селскостопански животни, но и това не дава ефект. Този знак не стряскал слонните да карат като луди водачи, особено по-младите, установява кметът Божилова. Според нея и според местните хора само "легнал полицай" ще реши проблема с дивото каране на изхода на Коняво. Такива вече имало изградени в центъра - по направлението към Бобов дол, другият е по стария път към столицата и съседното с.Цървеняно. "Ефектът е поразителен! Неравностите няма как да се прескочат, намаляват скоростта и там няма риск за пешеходците", отбелязва кметът Даниела Божилова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44