Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Расте броят на малолетните и непълнолетните престъпници в област Силистра

Снимка: БГНЕС
Броят на малолетните и непълнолетните извършители на престъпления в област Силистра нараства. Само през последната година 166 деца са преминали през детските педагогически стаи в града и областта, което е с близо 7 на сто увеличение.

Две трети от проблемните деца ходят на училище, преобладават момчетата. Най-често деца попадат в детската педагогическа стая за бягство от дома, проституция и употреба на наркотични вещества. С 34 на сто е увеличен и броят на малолетните и непънолетните извършители на престъплания в Силистра и областта. Сред проявите на детска престъпност преобладават кражбите.

За последната една година девет момчета и три момичета са станали жертви на престъпления. Почти половината са били обект на кражби на лично имущество. Най-често на непълнолетните и малолетните извършители на престъпления и противообществени прояви е налагана възпитателната мярка "предупреждение", следват общественополезен труд, участие в консултации, обучение и програми и поставяне под надзора на обществен възпитател.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44